Forma-1 filmforgatás a Hungaroringen

Forma-1 filmforgatás a Hungaroringen

Forma-1 filmforgatás a Hungaroringen

2023-ban röppent fel a hír, hogy olyan hírességek közreműködésével, mint Brad Pitt (főszereplő), lewis Hamilton, Jerry Bruckheimer (producerek), Joseph Kosinski rendező készül film a Forma 1-ről, F1 címmel. A film várható bemutatója 2025 júniusában lesz. A produkciós stáb a tavalyi Brit Nagydíj óta forgatott a nagydíjhétvégéken, és a 2023-as szezonban rögzítette a versenyfelvételek jelentős részét.

A Swisstrax moduláris padlókat szinte minden F1 csapat használja a kamionoknál és a technikai helyiségekben. Így kaptuk a tavalyi Hungaroringi versenyhétvégét megelőzően a felkérést, hogy nemzetközi ajánlást követően szállítsunk Swisstrax Smootrax Pro fekete színű moduláris padlót a Magyarországi forgatáshoz a Hungaroringre. Gyorsan kellett reagálnunk és számos technikai kérdést kellett megbeszélnünk a stáb szakembereivel. Csak pár kérdés a sok közül: hogy tud fellálni a padlóra egy F1 versenyautó, milyen magas, mennyi a teherbirása, hogyan lehet később szállítani, mennyi idő lerakni és szétszedni, mi le tudjuk-e rakni határidőre, itt lesz időben és még sorolhatnánk. Napokig folyt az egyeztetés és a felmerült kérdések megválaszolása. Mire minden kérdés tisztázódott annyira kevés időnk maradt, hogy Franciaországi gyárunkban a napi gyártásokat is át kellett ütemezni. Természetesen a Swisstrax Europe most is partner volt. Ott volt még a logisztika, hogy a termékek időben ideérjenek és a megadott határidőig le is tudjuk rakni. 

Profik vagyunk és minden a terveink szerint történt, a padló határidőre elkészült, ahol a filmet reklámozó video egyes jeleneteit forgatták és a meghívott vendégeket fogadták a futam alatt. Az angliai stáb vezetője nagyon elégedett volt és a futam után egy külön e-maiben köszönte meg áldozatos és pontos munkánkat.

Nagyon érdekes volt látni, hogy pár nappal a futam előtt mekkora felfordulás van a ringen. Mindenki teljes erejével azon dolgozik, hogy minden a helyére kerüljön és próbál a látszólagos káoszon úrrá lenni, de mire a cirkusz kinyitja a kapuit már ennek nyomát sem látni.