GY.I.K. - Használhatók-e a Swisstrax moduláris padlólapok kültéren?

Használhatók-e a Swisstrax moduláris padlólapok kültéren?

GYIK

Igen, de az egyetlen padlólap, amelyet kültéren használhat a Ribtrax Pro. A zárt szerkezetű padlólapok jelentős mértékben tágulhatnak nyári időszakban amennyiben tartós napsugárzás éri a padlólapok felületét. A Ribtrax Pro alsó felépítése és profilja lehetővé teszi a hőmérsékletváltozás mértékétől függően a padlólapok tágulását és összehúzódását. 

Annak ellenére, hogy a Ribtrax Pro padlólapok jól tűrik a környezeti hőmérsékletet akár melegebb éghajlati övekben is, nyári időszakban tartósan magas környezeti hőterhelés, és tűző napsugárzásnak kitett részeknél (pl nyitott garázskapuk esetében) vagy ha nehéz tárgyakat hagy a padlón (szekrények, nagy méretű balkon ládák stb.) kis mértékű deformáció előfordulhat a kapcsolódási pontoknál. 

Kültéri telepítéseknél, mint példáúl medence terek vagy teraszok, ahol nyári időszakban tartosan érheti tűző napsugárzás a padlólapokat telepítésnél a kismértékű hőtágulással számolni kell. Köszönhetően a magas minőségű alapanyagok használatának a Swisstrax termékek hosszú évek alatt sem veszítik el rugalmasságukat kültéri alkalmazás esetén sem.