GY.I.K. - Hogyan lehet tisztítani a Swisstrax moduláris padlólapokat?

Hogyan lehet tisztítani a Swisstrax moduláris padlólapokat?

GYIK

A burkolólapok tisztításának több módja is van. Ez attól függ, hogy melyik fajta padlólap került telepítésre, illetve, hogy az oldalfalak felülete csempézett vagy festett. Festett oldalfalak esetén fokozottan kell arra figyelni, hogy magasnyomású mosó használata esetén ne csapjuk fel a szennyeződéseket a falfelületre. A zárt profilú padlólapokat, mint például a Diamondtrax Pro, más padlókhoz hasonlóan lehet takarítani, sepréssel, felmosással, de akár magasnyomású mosóval is. A nyitott profilú padlólapokat, mint a Ribtrax Pro általában magasnyomású mosó, ipari porszívó vagy lombfúvó, de akár egy egyszerű felmosó használatával is tisztán lehet tartani. 

Lefolyó hiányában vagy koncentráltabb szennyeződés esetén érdemes a garázsajtónál kicsit megemelni a padlólapokat, hogy a beépített csatornarendszeren keresztül szabadon távozhasson a szennyeződés a garázsajtónál. 

Lefolyó esetén csak le kell mosni a padlót és a szennyeződések a beépített csatornarendszeren keresztül távoznak.

Olajok, zsírok vagy más vegyianyagok kiömlése esetén annak a csomagoláson megadott oldószerével végezze a Swisstrax padlólapok tisztítását. Ilyen esetekben az oldószeres takarítás megkezdése előtt egy kevésbé feltünő helyen érdemes vegyszerállósági próbát végezni.

Makacsabb szennyeződések esetén, illetve a szakszerű karbantartás érdekében javasoljuk a Swisstrax saját fejlesztésű Swisstrax Cleaner tisztító koncentrátumának használatát. Mivel így egyszerűen és gyorsan lehet a padló felületet tisztán tartani a Ribtrax Pro padlókat úgynevezett „Alacsony karbantartási” padlólapnak is nevezik. 

A szennyeződés a lapok alatt gyűlik össze, ezért a Ribtrax Pro moduláris padló folyamatosan biztosítja az esztétikus környezetet, garázsa szépségét és tisztaságát.