GY.I.K. - Mi különbözteti meg a Swisstrax-ot a versenytársaktól?

Mi különbözteti meg a Swisstrax-ot a versenytársaktól?

GYIK

A Swisstrax a piacon az egyetlen olyan polipropilén-koopolimer alapanyagból készült moduláris padlórendszer, ami a szabadalmaztatott 4 pontos injektálási eljárással készül. Az öntőszerszám kitöltésekor sokkal stabilabb és egyenletesebb az alapanyag eloszlása, mint a versenytársak által alkalmazott egypontos fröccsöntési eljárásnál, amely üregeket hagyhat a lapokban gyengítve ezzel azok szerkezeti szilárdságát. 

Kifejlesztettük a Quick-Snap rendszert, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy akár egyetlen lapot vagy szakaszt is könnyen el tudjanak távolítani a már lerakott felületből anélkül, hogy valamelyik szélről megkezdve ne a padlórendszer jelentős része kerüljön felszedésre. A legtöbb konkurens termék esetében egyetlen lap cseréjéhez szélen vagy egy nyílásnál kell elkezdeni a bontást. 

Minden oldal esetében 20-30%-kal több csatlakozási pont van a Swisstrax lapoknál a versenytársakkal szemben, ami stabilabb kötést jelent a lapok között. Ezáltal nagyobb vízszintes nyírási erőhatásoknál sem fognak a lapok egymástól szétkapcsolódni. A lapokban mindkét átló vonalában van egy keresztmerevítés elhejezve, ami szintén a vízszintes erőhatásokkal szembeni ellenállóképességét javítja a Swisstrax termékenek. Pl. széles gumiabroncsal szerelt járművek álló helyzetben történő kormány elfordításánál.

Az alapanyagok és színező adalékok is tartalmaznak UV-stabilizátort, ami hosszú időre biztosítja termékeink színtartósságát akár kültéri használat esetén is. A termék remek antisztatikus tulajdonságokkal rendelkezik, így elkerülhető az elektromos feltöltődés, ami fontos biztonsági szempont.

Nagyon fontos a lapok alsó felületén a megfelelő alátámasztás, ami biztosítja a felület szilárdságát és teherbíró képességét. Az alsó szerkezet kialakításának köszönhetően a talajtól mért rés még összekapcsolt lapok esetén sem lehet nagyobb mint 9,53 mm. Más termékeknél ez az érték, főként összekapcsolt lapok esetében ettől jelentősen eltérhet, ami csökkenti a felület teherbíró képességét. A nem megfelelő alátámasztás főleg nehezebb tárgyak vagy járművek elhelyezése esetén okozhat problémát és a lapok sérüléséhez vezethet. 

A lapok alsó felületei vízelvezető csatornákat tartalmaznak, ami biztosítja a nedvesség szabályozott elvezetését. Ezáltal a lapok már kis légáramlás esetén is kiszáradnak megakadályozva ezáltal a nem kívánt penészgombák megtelepedését.

Ezek azok a fő tulajdonságok, amelyek megkülönböztetik a Swisstrax moduláris padlókat a konkurens termékektől.