Swisstrax moduláris padlók előnyei az Epoxy bevonatokkal szemben

Swisstrax az Epoxy-val szemben

Epoxy

Nem az egyetlen lehetőség a garázsok vagy műhelyek padlójának az epoxyt vagy más néven műgyantát választani, ami növelheti otthona vagy vállalkozás értékét, illetve kellemesebbé és látványosabbá teheti garázsát vagy műhelyét. A garázsok vagy műhelyek padlóburkolata általában hosszú távú befektetés, ezért számos tényezőt figyelembe kell venni annak eldöntésekor, hogy a garázspadlót epoxy gyanta, festék vagy valamilyen más, innovatívabb megoldás, mint a Swisstrax által kínált moduláris padlólapokkal burkolja-e le.

 Swisstrax moduláris padló és az Epoxy

Az Epoxy vagy más néven műgyanta bevonat népszerű megoldás az USA-ban és egyre jobban terjed Magyarországon is garázs vagy műhelypadló készítésére. Jó alternatíva lehet, ha csúnya foltokat kell elrejteni, vagy ha új megjelenést akarunk adni a helyiségnek. Egy már leburkolt felület esetében az epoxy bevonat kivitelezése költségesebb, maga a felület nehezebben karbantartható és kevésbé védi az alapfelületet. Új garázsok esetében az aljzatbetonra történő telepítéskor is számos előnye van a Swisstrax moduláris lapoknak, nem beszélve a járulékos költségekről. 

A Swisstrax moduláris padló és a különböző epoxy műgyanta bevonatok között jelentős különbség van, ezért azok nehezen összehasonlíthatóak. A moduláris padló rendszerek esetében a padlózat hosszú távú védelmét maga a 18 mm vastag padlólap biztosítja, a vékony rétegű epoxy bevonatokkal szemben. Ha később az epoxy bevonat megsérül és javításra szorul, azt csak szakember tudja elvégezni. Számolni kell ennek a költségével és a régi és új felület közötti színeltérésekkel.

 Az aljzatfelület védelme

Ami az aljzatfelület védelmét illeti, az epoxy bevonatok nem tudják megóvni garázsa vagy műhelye padlóját. Az epoxy egy vékony réteg, ami kémiai kötéssel kapcsolódik a betonhoz, de nem képes valójában megvédeni a padló felületét a sérülésektől. A vegyi anyagok által okozott foltosodástól kezdődően az aljzat felület későbbi megrepedéséig az epoxy vagy műgyanta bevonatok sokféle helyzetben szenvedhetnek sérüléseket a használat során. 

A Swisstrax moduláris padlólapok megfelelnek a használat során előforduló legmagasabb kihívásoknak, és meghaladják felhasználóink elvárásait. A Swisstrax moduláris padlólapok robusztusak, 18 mm vastagságukkal megvédik alappadlóját a sérülésektől.

 Telepítés és karbantartás

Az epoxy vagy műgyanta bevonatoktól eltérően, a Swisstrax moduláris padlólapoknak nem kell több napos, különböző rétegrendeknek megfelelő telepítési folyamat. A Swisstrax moduláris padlórendszert egy 2-3 beállásos garázs vagy akár egy nagyobb műhely esetében szinte bárki órák alatt saját maga, a látványtervek alapján szakember bevonása nélkül tudja telepíteni. Amennyiben megrendelőink ragaszkodnak a telepítéshez, természetesen szakképzett munkatársaink előre egyeztetett időpontban elvégzik ezt a munkafolyamatot.

Annak megállapításához, hogy padlója megfelelő-e az epoxi bevonatokhoz, több tényezőt kell figyelembe vennie:

  - A padló kellően sima felületű és vízszintes-e, illetve nincs rajta nagyobb repedés vagy kitöredezés? Az epoxi általában nem lesz hatékony burkolat az egyenetlen felületeken és repedezett padlók számára.

  - A garázs padlója kellően száraz-e és nincs beivódott szennyeződés a felületébe? Az epoxy, nem tapad a nedves betonhoz vagy más beivódott szennyeződést tartalmazó felületekhez (Pl olajfolt vagy diesel üzemanyag)

  - Volt-e már a betonfelület korábban kezelve, zártak-e a beton pólusok? Legegyszerűbben ez úgy ellenőrizhető, hogy a padlóra bórit egy pohár vizet. Ha a víz nem szivárog el a beton pórusaiban már azt előzőleg vélhetően kezelték valamilyen vegyi anyaggal. Ebben az esetben próbát kell végezni, hogy a műgyanta meg tud-e tapadni, illetve nem vállik-e fel később. Ha igen a felületről ezt a bevonatot el kell távolítani, ami egy kölséges és időigényes művelet.

A teljes folyamat néhány napot vesz igénybe attól függően, hogy hány réteget kell felvinni a padlóra. A padló előkészítése gyakran magában foglalhat veszélyes vegyi anyagokkal való munkát és megfelelő szakember alkalmazását, ami tovább növelheti a költségeket. 

A Swisstrax padlólapokkal mindig nagyszerű megjelenésű padlója lesz, amelyet ugyanolyan könnyű telepíteni, mint karbantartani. A padlólapok kevés karbantartást igényelnek, egy tömlő vagy magasnyomású mosó használatával tisztán tartható, és évekig látványos megjelenést biztosít.

 

 Swisstrax padlója évekig hűséges lesz Önhöz. 

Legyen szó a garázsáról vagy műhelyéről a padló egy hosszú távú befektetés. A Swisstrax moduláris padlórendszer, egymásba illeszkedő lapjait könnyedén szétszerelheti, hogy egy költözés esetén azokat magával vihesse új helyére, ahol újra össze tudja szerelni azokat. A lapok nagyfokú variálhatóságának köszönhetően azokat bármikor elképzeléseinek megfelelően megváltoztathatja és kialakíthat egy új arculatot garázsának vagy műhelyének.

 

 Önálló kivitelezés, és szemet gyönyörködtető eredmény

A Swisstrax moduláris padlólapok házilag órák alatt telepíthetőek, mint egy egyszerű barkácsolási projekt! A vasárnapi ebéd után vonja be gyermekét a kivitelezésbe. Rakják össze együtt a lapokat, mint egy nagy puzzle-t. 

Ezzel szemben az epoxy bevonatok kivitelezése időigényes és szakember bevonását teszi szükségessé. Nem megfelelő kivitelezés esetén légbuborékok keletkeznek, vagy pl olajjal szennyezet alapfelület esetén nem jön létre a kémiai kötés, melyek idő előtti elhasználódáshoz vezethetnek és nem esztétikusak. Ha saját maga végzi megfelelő tapasztalat és szaktudás nélkül padlója műgyanta bevonattal történő festését szintén van esély a nem megfelelő minőségre.