Swisstrax vs Epoxy – Melyik a költséghatékonyabb megoldás?

Melyik a költséghatékonyabb megoldás?

Epoxy

Ha megvizsgálja az epoxy vagy műgyanta bevonatok telepítésével, használatával és karbantartásával kapcsolatos összes kockázatot, tényezőt és költséget, könnyen megállapítható, hogy a Swisstrax moduláris padlólapok hosszú távon egy költséghatékonyabb megoldást jelentenek. 

Számos előnye van a Swisstrax moduláris padlólapoknak az olyan alternatívákkal szemben, mint a betonfesték, epoxy vagy műgyanta bevonatok:

1.  Anyagok és eszközök – A Swisstrax padlólapok anyagköltsége alapesetben általában magasabb, mint az epoxy vagy műgyanta bevonatoké (tisztítószerek, zsíroldó, marató vegyszerek, epoxy bevonat). Ezzel szemben lényegesen alacsonyabb gyakorlatilag saját telepítés esetén nincs munkaerő költség, és nagyon kevés szerszámra van szükség, ami egy átlagos háztartásban vagy vállalkozásban is megtalálható. (kesztyű, dekopír fűrész, mérőszalag vonalzó, jelölő toll, elektromos padlótisztító, egyéni védőfelszerelések stb.)

2.  Előkészületi idő – A Swisstrax moduláris padlólapokkal időt és pénzt takaríthat meg, mivel az esetek többségében nem kell előkészíteni a felületet a telepítés előtt. Ideális egy viszonylag tiszta, síkfelülettel kezdeni, javasolt a felületen lévő nagyobb bemélyedéseket estricht betonnal kitölteni. A Swisstrax padlólapok lényegében a legtöbb esetben a meglévő felületre rakhatók különösebb előkészületi munka nélkül. Ezzel szemben a garázs vagy műhely padlójának epoxy vagy műgyantával történő bevonása esetén az előkészítés kiterjedt a tisztításra, zsírtalanításra és a megfelelő nedvesség tartalom biztosítására, hogy biztosítsa a bevonat tapadását. A repedéseket ki kell tölteni, és az alacsony területeket ki kell egyenlíteni. A helyiségben lévő tárgyakat ki kell pakolni, és mivel a folyamat több napot vesz igénybe gondoskodni kell azok megfelelő tárolásáról vagy akár örzéséről.

Attól függően, hogy mennyire értékes az Ön ideje, vagy a bevonatot készítő szakemberek óradíja, ezek jelentős szerepet játszanak a költségek meghatározásában, és általában lényegesen magasabb költséget jelent egy jól előkészített epoxy padló esetében, mint a Swisstrax padlólapok telepítése.

3.  Telepítési idő – A tervezési folyamat része, hogy csapatunkkal együttműködve az adott dizájn alapján pontosan kiszámoljuk az adott felülethez szükséges lapok számát, így időt takaríthat meg a telepítés során és nem jelentkezik utólagos többlet költség. Megrendelőink az SWTR System Hungary Kft által adott részletes telepítési útmutató alapján saját maguk is gyorsan és egyszerűen tudják telepíteni a Swisstrax padlórendszert. A telepítés leghosszabb szakasza a lapok falak mentén történő méretre vágása. Ezzel szemben az epoxy bevonatok felhordási ideje lényegesen hosszabb, ha beleszámítjuk a felhordás, a száradás és szükség esetén a második epoxy réteg felhordásának idejét. 

Az ideális időjárási körülményeket is figyelembe kell vennie, mivel az epoxy bevonatok telepítése hideg és nedves körülmények között nem javasolt.

4.  Tisztítás, karbantartás, javítás – Bármelyik padló projekt költség számításánál figyelembe kell venni a padló karbantartásával vagy javításával kapcsolatos hosszabb távon felmerülő költségeket is. 

A Swisstrax padlólapok karbantartása a bekerülő szennyeződések mértékétől függően rendszeres tisztítást igényel, amit egy porszívóval vagy felmosóval el tudunk végezni. A rákerülő makacsabb szennyeződéseket egyszerűen el tudjuk tüntetni a Swisstrax Cleaner használatával. Előfordúlhat, hogy ritka eseteben egy padlólap megsérül, ami lokálisan könnyen kipattintható és kicserélhető a teljes padlórendszer megbontása nélkül. A speciális gyártási technológiának köszönhetően évek múlva sincs színeltérés.

A használat során az epoxy padlók ki vannak téve a felhevült gumiabroncsok által hagyott nyomoknak, a pontszerű dinamikus erőhatások okozta sérüléseknek, az alapfelületben keletkező repedéseknek vagy a bevonat fakulásának. Ezek az évek során olyan problémát okozhatnak, amiket nagyon nehéz kijavítani anélkül, hogy a felület egy részét vagy akár a teljes felületet újra kelljen a műgyantával bevonni.

5.  DIY – azaz csináld magad – A Swisstrax moduláris padlólapok telepítése valóban egy nagy puzzle, ahol csak össze kell illeszteni a megfelelő lapokat a korábban jóváhagyott tervnek megfelelően. A projektből csinálhat egy apa, fiú zárt programot, vagy egy közös hétvégi főzés előtt lebúrkolhatja műhelyét a kollégáival.

Csak néhány kézi szerszámra és pár órára van szükség a szabad idejéből ellentétben az epoxy bevonatokkal, amiknek kivitelezése a szakemberek számára is több napot vesz igénybe. Ha saját maga végzi a telepítést, időt és pénzt takarít meg az epoxy padlókhoz képest. A Swisstrax moduláris padlólapokat úgy tervezték, hogy gyorsan és egyszerűen telepíthetők legyenek, de szükség esetén mi is segítséget nyújtunk a folyamatban. Szükség esetén szakmai tanácsot adunk a telepítéssel kapcsolatosan, de ha még is ránk bízná ezt a feladatot szívesen eleget teszünk a felkérésnek. Ezzel szemben az epoxy padlóburkolat kivitelezése csak abban az esetben lehet egy saját projekt, ha van ideje megtenni a szükséges előkészületeket. Ellenkező esetben fennáll annak a veszélye, hogy nem lesz megfelelő és esztétikus az epoxy vagy műgyanta padlóburkolat, ami további időt és jelentős költségnövekedést eredményezhet. Ha nincs kellő gyakorlata az Epoxy anyagok használatával indokolt szakember segítségét igénybe venni. Sajnos nem minden vállalkozó dolgozik az elvárható magas minőségben, illetve egy rosszul előkészített alapfelület is okozhat a későbbiekben olyan hibákat, amit szintén csak jelentős plusz költségekkel lehet helyre hozni. Előbbiek miatt nagyon fontos a megfelelő referenciákkal rendelkező vállalkozó kiválasztása, aki az elvárható legjobb minőségű szolgáltatást fogja nyújtani. 

Mindezt elkerülheti, ha az egyszerűbb és költséghatékonyabb megoldást választja, és a Swisstrax moduláris padlórendszert telepíti garázsában vagy műhelyében.

 

Hosszú távú érték – A Swisstrax moduláris padlólapok könnyen össze és szétszerelhetők, vagy a dizájn tekintetében bármikor variálhatók a könnyű telepítés és karbantartás érdekében. Ha elköltözik, magával viheti a Swisstrax padlólapokat és újra összerakhatja új garázsában vagy műhelyében. Nagyon fontos szempont lehet ez abban az esetben is ha vállalkozását bérelt helyiségben üzemelteti, vagy járművét bérelt helyiségben tárolja. Garázspadló vagy műhelypadló beruházása nem megy kárba, ha úgy dönt, hogy költözik. Az epoxy vagy műgyanta padlók esetében ez nem lehet opció, ha valaha is úgy dönt, hogy elköltözik, új epoxy padlót kell készíttetnie új garázsba vagy műhelyébe.